Lumânările de Paște, simbolul Învierii prin care primești și păstrezi Lumina Sfântă

Publicat pe

Lumânările de Paște sunt esențiale pentru că poți, cu ajutorul lor, să păstrezi Lumina Sfântă primită în Sărbătoarea Învierii Domnului.

Denumită și Sărbătoarea Paștelui, este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Reprezintă biruința lui Iisus Hristos asupra păcatului și a morții și este o sărbătoare a bucuriei și vieții veșnice.

Conform Bibliei, după intrarea în Ierusalim (Duminica Floriilor), Iisus a fost judecat și răstignit murind pe cruce. La trei zile după ce a fost pus în mormânt a înviat din morți. Succesiunea de întâmplări a avut loc într-o săptămână și este denumită Săptămâna Patimilor.

Lumânările de Paște te ajută să păstrezi Lumina.

Prin Învierea lui Iisus, Dumnezeu ne-a dat tuturor puterea aceasta. Nimic nu te poate împiedica să primești Lumina în suflet.

În noaptea Învierii, credincioșii primesc Lumina Sfântă care este prezentă în toate Bisericile fiind răspândită cu ajutorul lumânărilor.

Lumânările artizanale lucrate manual din materiale naturale te vor ajuta să păstrezi. Tot ce trebuie să faci, este să transferi Lumina în toate lumânările din casă.

Este importantă pentru fiecare dintre noi pentru că reprezintă totodată, o înviere a sufletului.

Obiceiuri în Săptămâna Mare și prima zi de Paște.

Obiceiurile diferă în funcție de zone însă în Săptămâna Patimilor este important să:

  1. Închei până la mijlocul săptămânii toate procesele de muncă și curățenie.
  2. În Joia Mare pregătești cozonacii și ouăle roșii.
  3. În Vinerea Mare nu se fac activități, este ziua în care Iisus a murit, o zi de doliu, a tăcerii a reflecției și a căinței.
  4. Sâmbăta la miezul nopții (Duminica) este noaptea Învierii Domnului când mergem la Biserică pentru a primi Lumina.
  5. În prima zi de Paște, pe lângă bunătăți nu trebuie să lipsească de pe masă, lumânarea aprinsă care să aducă bucurie în suflete.

Pregătește-te să primești Lumina Sfântă și ai grijă să o păstrezi în casa și în sufletul tău.

Alege lumânările de Paște din gama Lumânări Star și bucurați-vă cu toții de Sărbătorile Pascale!